Sprød Sommerkål m. Tahindressing & Duhka

Vegansk, Glutenfri & Low Carb

Fremgangsmåde

Skær kålen groft i mundrette bider, skyld og skær gulerødderne i tynde skiver på skrå - gør det samme med aspargesne men skær dem i lidt større stykker, så de sammen bliver møre.


Smelt fedtstoffet på panden og tilsæt kålen og gulerødderne, efter et par minutter tilsæt da aspergesne. Sautér yderligere et par minutter.


Tahindressingen

Hæld da alle ingredienserne i beholder, som en stavblender passer ned i (du kan også bruge en minihakker eller blender) og blend til du har en cremet konsistens - tilsæt evt. mere olie eller lidt vand.


Duhkaen
Rist nødderne på en tør pande, når de har taget let farve tilsæt da solsikke/græskar kernerne og evt. persillen.


Når du kan høre den første kerne poppe på panden, så sluk for varmen og tilsæt kokos og salt og evt. sesamfrø.

Tag panden af varmen lige så snart kokosen begynder at tage farve.

Rør rundt under hele seancen!

 

 

Anret kålen på 2 tallerkener, held dressing over og drys med Duhka - en lækker og fyldig frokost.

Det er blandt andet den cremede dressing og nødderne, der er med til at give dig lidt protein og masser af det gode fedtstof, som er med til at give dig mæthedsfornemmelse - så hold ikke igen :)

Ingredienser

Til 2 personer

8 blade sommerkål - eks. spids eller savoykål

2 gulerødder

5 friske grønne asparges

1/2 spsk. smør eller kokosolie (hvis du vælger vegansk, så brug kokosolien)
 

Tahindressing

2 spsk. tahin

1 citron - saften

3 fed hvidløg

1,5 dl koldpresset olivenolie
 

Duhka

1 dl groft hakkede blande nødder (vælg det, du ligger inde med el. ynglings nødderne)

1/2 dl solsikke- eller græskar- kerner

1/2 dl kokos

1 tsk. salt

evt. en håndfuld frisk persille

evt. 1 spsk. sesamfrø