Ovnbagte Aubergineskiver

Vegetarisk & Glutenfri

Ingredienser

1 hel aubergine

God koldpresset olie

1/2 gedeost rulle

5 cherrytomater

5 Soltørrede tomater - udblødt i vand

Frisk basilikum

Fremgangsmåde

Læg de soltørede tomater i vand. Tænd ovenen på 160 grader.

Skær auberginen i 2 cm tykke skiver. Læg skiverne i en skål med vand tilsat 1 tsk. salt, læg noget henover aubagineskiverne, så de er i pres. 

Imens skær gedeosten i skiver, der passer til antallet af aubergine skiverne - ca. 10 styks. Skyl cherrytomaterne og skær dem i kvarte. 

Pres vandet fra de soltørrede tomater og skær dem i strimler. 

Kom bagepair på en bradepande. Ta' auberginerne op af vandet og pres vandet fra dem og læg dem på bradepanden med bagepapir og stænk olie henover alle skiverne.

Læg nu gedeosten, to kvarte cherrytomater, strimler af soltørrede tomater og sæt dem i ovnen ved 150 grader i 20-25 minutter.

Ta' dem ud og pynt med frisk basilikum og servér straks som de er eller på skiver af brød eller med en god gang salat.

Tips: Du kan også bruge en hård ost som manchego fra Spanien eller pegorino fra Italien. Har du evt. lidt pesto i køleskabet, smager det himmelsk med en lille klat på hver aubergine skive, som lægges på inden de sættes i ovnen.

Mums siger jeg bare!