Orange LeopardSuppe

Vegansk & Glutenfri

Orange LeopardSuppe

Fremgangsmåde

Skær hokaido græskaret igennem 2-3 gange og fjern kernerne med en ske. Skæres derefter i store tern i ca. 3 x 3 cm.

Skær ligeledes den grønne squash/gulerødderne i 3 x 3 cm store tern.

Svits løg, hvidløg, ingefær, karrypasta og krydderier i fedtstoffet ved middel varme i 2-3 minutter.

T
ilsæt resten af grøntsagerne, citronsaft, appelsinskal, bullionen ca. 1 liter vand, til det lige knapt dækker.

Lad det hele i koge i 20 minutter under låg.

Ta' låget af gryden og lad suppen afkøle en anelse, blend så med stavblender eller almindelig blender, til du har en ensartet suppe.

Sættes over varmen igen i 10 minutter med de sorte bønner, salt og evt. mere vand til suppen har den ønskede konsistens.

Suppen bliver ekstra lækker hvis du lader den trække natten over i køleskab/på altanen/haven/køkkentrappen... 

Smag til med salt og friskkværnet peber.

Ingredienser

4 store portioner

1 Hokaido græskar ca. 1 kg.

1/2 grøn squash eller 2 gulerødder

1 stort løg

5 fed hakket hvidløg

5 cm hakket ingefær

2 tsk. rød karrypasta

1 spsk. karry

1 spsk. paprika 

1 spsk. tørret basilikum

1/2 l. grøntsagsbullion

2 tsk. salt

2 Spsk. varmestabilt fedtstof som kokosolie eller smør

Saften fra en citron

Revet skal af en øko appelsin

1 ds. sorte bønner eller 240 gr. sortebønner du selv har kogt