Butternut Squash & Kokos Suppe

Vegansk, Glutenfri & "Low Carb"

Fremgangsmåde

Skær butternut squash/hokaido græskar igennem 2-3 gange og fjern kernerne med en ske. Skæres derefter i store tern i ca. 3 x 3 cm.

Skær ligeledes den grønne squash i 3 x 3 cm store tern.

Svits hvidløg, ingefær og karry pasta i fedt stoffet ved middel varme i 2-3 minutter.

Tilsæt den grønne squash, butternut squash/hokaido, bullionen og tilsæt ca. 1 liter vand, til det lige knapt dækker, herefter tilsæt kokosmælken, hvis den sidder fast i dåsen kan du løsne den med en kniv eller ske.

Lad det hele i koge i 20 minutter under låg.

Ta' låget af gryden og lad suppen afkøle en anelse, blend så med stavblender eller almindelig blender, til du har en ensartet suppe.

Sættes evt. over varmen igen med 10 lime blade i minimum 10 minutter, eller ta' gryden af varmen tilsæt limebladene og lad suppen trække natten over i køleskab/på altanen/haven/køkkentrappen...

Varm suppen inden den skal serveres og ta lime bladene op. Smag til med salt og friskkvernet peber.

Servér den varme suppe med hakkede tomater, persille eller græskarkerne på toppen med et par stænk olivenolie.

ÅÅHHHH ahhhm nams, hvor er det godt her i den kolde tid :o) 

Ingredienser

4 store portioner

1 Butternut squash eller hokaido græskar

1/2 grøn squash

5 fed hakket hvidløg ( kan undlades)

2-3 cm hakket ingefær

2 tsk. rød karry pasta

1/2 ds. kokosmælk

1 boullion terning el. 1 spsk. herbamare boullion

1 Spsk. varmestabilt fedtstof som kokosolie eller smør

evt. 10 lime blade

Saft fra en halv lime

evt. tomat i tern/frisk persille eller græskarkerner

TIPS

Du kan gemme den halve dåse kokosmælk i en glas/plastik beholder i køleskabet i 2-4 dage til eksempelvis en smoothie eller fryse den ned, til en anden gang du skal bruge kokosmælk :-)