BlomkålsCurry

Vegetarisk, Glutenfri & Vegansk

Fremgangsmåde

Del blomkålen i små buketter og skær stokken i mindre stykker.

Skræl de søde kartofler og skær dem i tern på ca. 3x3 cm.

Hak løg og hvidløg. Riv ingefær.

Varm fedtstoffet ved middelvarme og svits hvidløg, løg, ingefær, carrypsata og karry heri.

Tilsæt de sødekartofler og stokken fra blomkålen og 2 dl vand og lad koge i 3 minutter. Tilsæt nu blomkålen og lad koge i 5 minutter.

Tilsæt kikærter, flåede tomater, kokosmælk og smag til med salt, miso, tamari, soya eller bouillon evt. mere karry eller carrypasta.

Lad det hele simre i 10 minutter og smag til igen.

Serveres med ris (evt. blomkåls eller pastinak ris*), brød og/eller salat og drys evt. med frisk koriander.

Ingredienser

4 personer

1 stort løg

3-6 fed hvidløg - alt efter hvor godt du kan lide hvidløg

3-5 cm revet ingefær - alt efter hvor stærk du ønsker den

2 tsk. rød carrypasta

2 spsk. karry

1 spsk. varmestabilt fedtstof som kokosolie eller smør

1 lille blomkålshoved el. halvdelen af et stort

ca. 300 gr. søde kartofler

250 gr. kogte kikærter eller 1 dåse kikærter (Jeg har altid kogte kikærter i fryseren)

1 ds. flåede tomater

1 ds. kokosmælk

Salt, miso, tamari, soya, bouillon (brug det du har)

1,5 dl vand

* Blomkåls eller pastinak- ris laves ved at findele blomkål eller pastinak i en foodprocessor eller på et rivejern, herefter svitses grøntsagerne med et hakket løg og et par pressede hvidløg på panden med 1 spsk. varmestabil fedtstof som kokosolie eller smør. Smages til med salt.