Banankage m. Birkes, Chokolade & Blåbær

Glutenfri & Low Carb

Fremgangsmåde

Det lyder måske mystisk at bruge kikærter i en kage, men jeg lover, at man ikke kan smage det. Kagen bliver både luftig, sødlig og let fedtet - selv uden mel og sukker!

Kom banan, kikærter og æg i en foodprocesor eller blender og blend til du har en cremet konsistence. Tilsæt de resterende ingredienser på nær blåbærene!

Kom bagepapir i et ildfastfad (hvis du krøller bagepapiret sammen til en papirskugle først, er det nemmere at have med at gøre) eller smør en springform og hæld dejen i formen/fadet.

Hæld nu blåbærene henover kagen og prik dem længere ned i dejen.

Bages ved 180 grader i 60 minutter.

Mmmmm mums sundt OG lækkert 

Ingredienser

3 modne banana

500 gr. kogte kikærter/evt. fra dåse

5 æg

2 dl kokos

50 gr. 70% chokolade - hakket

saften fra 1 lime

3 spsk. blå birkes

2 spsk. chia frø - kan erstates af 1 spsk. HUSK

1 tsk. kanel

1 1/2 tsk. kardemomme

2 tsk. lakridspulver

Vanilie fra en stang vanilie

2 skeer stevia el. sukrin el. kokosblomst sukker

100 gr. smeltet smør el. kokosolie eller 1 dl olie

2 tsk. bagepulver

ca. 1 dl blåbær friske eller fra frost