Kom med en lille tur i mit køkken - 12. maj 2016

Mad der forskønner på flere planer, er én af da mange ting mit hjerte banker for - udover min kommende ægtemand, yoga, naturen, solskin, vores lille sommerhus, rejser, indre ro & i ny og næ en rigtig god fest!

Så hvad mener jeg med "Mad der forskønner på flere planer"?

Sund mad der nærer dine celler, så din hud og din sjæl stråler.

Nærerende mad der giver dig god energi fremfor at dræne din energi med eksempelvis oppustet mave, således at DU kan stråle og har energi til at det fede i livet du gerne vil udrette.

Mad der forskønner synet, bare fordi det ser hamrende lækkert ud.

Mad der forskønner vores planet, fordi vi har taget højde for bæredygtighed og økologi.

Jeg er sikker på, at du selv ville kunne forlænge listen.


Hvorfor jeg gør, det jeg gør. Der gør, at du lukker dine øjne og siger "mmmmmmm, hvordan har du lavet det? Må jeg be' om opskriften?!?!?!!"

Her i weekenden, da jeg afholdt yogaretreat på Møn for 11 søde og dejlige yogier, blev spurgt til filosofien bag mine opskrifter.

Den vil jeg gerne dele med dig her:
For ca. 10 år siden valgte jeg at blive vegetar efter et 6 ugers ophold i Nord Indien. Her havde jeg ikke spist kød i de 6 uger jeg havde været der, og ikke skænket det en tanke en eneste gang.

Og hvordan kan det være??
Fordi jeg simpelthen bare elsker vel tilberedte grøntsager, linser og bønner. Jeg elsker variationen og kreativiteten - lidt li'som med yoga faktisk ;-)

Hvorfor vegetariske opskrifter?
For 6 år siden, blev jeg så anbefalet at holde mig fra gluten af en rigtig dygtig behandler, som jeg havde tillid til.
Jeg prøvede det af i ca. 12 måneder. I starten havde jeg mega meget ondt i maven, men efter nogle måneder lettede tågen og oppustetheden i mave/tarmsystemet.

Hvorfor glutenfrie opskrifter?
Jeg er hverken gluten-allergiker eller intolerant, blot det man kalder "glutensensitiv". Det betyder at jeg holder mig fra gluten i min hverdag og fra tid til anden, kan jeg godt finde på at sætte tænderne i en croissant eller spise et stykke, når jeg er ude.

Alt det mærkelige er alt det spændende!
Dertil er jeg mega meget inspireret af måden at lave mad på inden for "Raw Food", "Palæo/Stenalderkost", "LCHF (low carb, high fat)" og fra det veganske køkken.

Så når jeg ser en opskrift med en chokoladekage lavet på sorte bønner, vegansk bacon lavet af rispapir eller chokolade mousse lavet på kikærtevand og chokolade - Så  skal den opskrift bare prøves!

De opskrifter eksperimentere jeg så med og udvikler dem til jeg synes det sidder lige i skabet. Planen er at skabe en kogebog på netop de 3 principper:
  • Vegetarisk
  • Glutenfrit
  • Det med kant

Lur evt. lidt rundt i de opskrifter jeg allerede har lagt på hjemmesiden her.
Eller hold dig opdateret via mit nyhedsbrev - skriv dig op her til højre på toppen af siden.

 

Fra hjertet - Velbekomme.