3. marts 2015 Om at hylde vores smukke krop, ved at lytte til os selv og spise os glade, på den sunde måde

Jeg tager min egen medicin, da jeg er igang med mit eget detoxforløb. Jeg læser det, jeg selv har skrevet, følger mine egne opskrifter og anvisninger. Til punkt og prikke. Næsten. Hvilket betyder, at kuren forløber som forventet. Under sådan en kur, er min erfaring, er det kun forventeligt, at vi ikke kan holde hele kuren til punkt og prikke. Vi “falder i”, vi glemmer, vi overser, vi kan ikke holde “det” ud. Og dette “det” er alt fra hovedpine, ubehag, rastløshed, sultfornemmelse, selvom vi lige har spist, CRAVINGS - som er mad som vores system/krop fortæller os at vi bare må have.

Men hvorfor så tage sådan en detoxkur? 
Fordi jeg ved og kan huske effekten i min krop og sind. Følelsen af være mere på og frisk er uimodståelig. Strålende og glad hud. En glad mavefunktion (har du hørt om den unge hollandske pige, Guilia, der har skrevet bogen tarme med charme? Det bliver den næste bog , jeg gerne vil læse).

Når jeg har taget en detoxkur, så er det som ny-pudsede vinduer på en strålende solskins dag - lidt li'som i dag. 

Det bliver bare så meget nemmere at mærke mig selv, mærke efter og dermed kunne give mig selv, hvad jeg har brug for. Og det er alt fra den mad der nærer mig, til ting i min hverdag der nærer mig og gør mig grund glad, sådan nærmest lykkelig.

Hvad er sundhed? Hvornår lever vi sundt?
For mig handler det om at behandle vores smukke kroppe godt! Give kroppen det den har brug for. Spise det der nærer os, altså vores krop, sind og følelser. Fortjener vores følelser virkelig at blive skubbet til siden, undertrykt og ignoreret? Ville du gøre det overfor din bedste ven? Nej vel, hvorfor skulle du så ignorere og undertrykke dine egne følelser med mad, kaffe, chokolade mv.?

Når det kommer til sundhed har jeg prøvet ret meget af. Jeg har levet af rawfood, som vegetar, low fat high carb, kørt alle lightprodukterne ind i 90’erne, palæo/stenalderkost, candidakure, meget lidt mad, mange laaaange løbeture, faster. Uddannet kostPilot. Alt muligt for at være slank og eftertraktet. Alt muligt for at leve sundt. Alt muligt for at blive smertefri. Følelsesmæssigt som kropsligt. Men alle disse kure og restriktioner har ikke hjulpet, ikke før jeg kom ind til kernen af mig selv og mærkede efter.

 
Er det muligt at nå der til, hvor du kan spise hvad du har lyst til, og vide at det du spiser, samtidigt med også nærer dig? JA!
 
JA det er det nemlig! Når du lærer at mærke efter, når du mærker din krop, dine behov og du kan mærke effekten af den mad du spiser, så vil du komme der til, hvor du med glæde giver din krop god og sund nærende mad. Fordi det vil nære dig på et dybere plan helt der ind i din glade sjæl. 
 
Det jeg vil sige med det er, at det ikke behøver være en kamp at spise sundt. Nogle af os skal blot lære det først. Rent teknisk, hvad er godt og sundt for mig. Nogle dropper helt, andre delvist, kaffe - helt af sig selv og uden kamp, fordi bevirkningerne ikke nære dem, for andre handler det om at droppe/skære ned på mælkeprodukter, kød, gluten, sukker, alkohol eller tobak.
 
Kunne du også godt tænke dig en ForårsRengøring? Du kan gøre på flere måde, ved at følge mit detoxforløb her på hjemmesiden og/eller være med på detoxworkshop på søndag den 8. marts.
 
Og den gode nyhed er, at jeg rigtig gerne vil hjælpe dig i gang med det. Måden jeg kan hjælpe dig på er gennem yoga og kropsbehandlinger samt en til en samtaler på området, hvor min viden om sund kost og det at mærke efter, kommer fra erfaringer og uddannelse. Du skal blot ringe eller skrive til mig, så kan vi sammen finde ud af præcis hvad du har brug og strikke et forløb sammen til dig. Mit nummer finder du her 40538308 og øverst eller nederst på min hjemmeside.