26. marts 2015 - Nu Må Det Stoppe Med Dét Tælleri (Jeg elsker åbenbart at tælle ;))

Jeg opdagede noget nyt fornyeligt, som i virkeligheden er et ret gammelt og vant fænomen for mig. Jeg har bare ikke spottet det, før NU.

Jeg tæller
Jeg kan åbenbart rigtig godt lide at tælle. Det er som om, at der bliver udløst belønningsstoffer i min hjerne, når jeg tæller. Og gerne den samme ting bliver talt MANGE gange!

Siden 12 års alderen har jeg talt kalorier. Kalorie-tælleriet tog fat og jeg har nok talt på fast basis siden 17 årsaldren. Hvor mange kalorier der kom ind i systemet, og hvor mange der blev brugt, havde jeg helt styr på. Det var ret smart. På den måde havde jeg en følelse af, at jeg havde styr på og kontrol over mit liv, min krop og min vægt. Efter ca. 10 år med kalorietælleri blev jeg sgu træt af det, og følte at jeg ikke længere havde brug for at tælle kalorier. At holde op var en afvænningsperiode på ca. et par år.

Og som jeg har skrevet tidligere så spiser jeg i dag, hvad jeg har lyst til, uden at tænke på kalorier. 

Jeg tabte mig faktisk da jeg holdt op med at tælle de der kalorier og begyndte at mærke efter, hvad det var min krop havde brug for.

Nu til det, som jeg har opdaget!
Jeg troede at tælleriet var slut. Men det er det bare ikke. Jeg tæller forsat, bare noget andet, nemlig arbejstimer. At tælle arbejdstimer og i det hele taget at finde ud af, hvad der har været direkte arbejde, arbejdsrelaterede opgaver og interessetimer har optaget rigtig mange tænke-timer og faktisk skabt ret meget pres og uro i mit system. Da jeg opdagede det her for en uges tid siden, så slap jeg det - med det vuns efter endnu ca. 10 år med tælleri.

Om det at have abstinenser
Tro mig når, når jeg skriver, at jeg har haft abstinenser. Mine tanker/min hjerne vil så gerne have styr på det. Som i VIRKELIG gerne. Det er som at have et træt barn med i supermarkedet ved slikhylderne. Lige så snart jeg opdager, at jeg gerne vil tælle og have styr på og kontrol over situationen, så stopper jeg tanken. Tanker som "åh jo bare den ene gang", "bare lige i dag", "please kom nu", dukker op. Abstinenserne for at tælle og dermed have styr på og kontrol er stærke, de er kropslige, som at have abstinenser efter sukker, kaffe m.m.

Jeg er taknemlig over, at jeg fra tid til anden mediterer, deri har jeg styrken til at stoppe mine egne tanker, når de løber løbsk. Det kræver selvfølgelig at have opmærksomheden på de løbske tanker først ;)

Siden jeg slap denne omgang af tælleri for ca. en uge siden, har jeg ikke følt mig presset eller stresset. Jeg har det samme at bestille, tror jeg, jeg har jo ikke talt efter ;), følelsen er bare anderledes. Hvordan kan det være? Mit bud er, at jeg i større grad er i en tilstand af væren, som inden for mindfulness benævnes som nærvær, at være i nuet.

Det er ikke så vigtig, om jeg arbejder, laver interesse timer eller holder fri, vigtigere er, at jeg har det godt og lytter efter. 

Lytter efter til, hvornår jeg skal holde pause, tage en halv dag fri, lytte efter til hvad jeg har brug for at spise, hvornår jeg skal sove og lytter til hvor meget jeg skal sove osv.

Så selvom at tælleriet er et udtryk for at skabe overblik, ro og orden, altså kontrol, så har jeg endnu engang oplevet, at jeg har fået det bedre med en følelse af indre ro og balance, ved at slippe det der tælleri og mærke efter i stedet for.