Den 21. juli 2014. Når det at give, bliver gaven i sig selv

Min Guru Shanti Mayi....
... tager mig helt derind, som kaldes hjem. Hjem til den jeg er i mit fulde potentiale, uden frygt, uden at være bange for afvisninger, for ikke at være god nok, hvor jeg ved, at det Jeg Ér, er alt jeg behøver i denne verden i dette liv. Der hvor jeg er Mithi og intet andet.

Mithi er det navn, som jeg fik af Shanti Mayi for 5 år siden. Mithi betyder alt det som er sødt, lyden af børn der griner, duften af en nyudsprungen solvarm rose, den første fulgekvidder om foråret - all that soft sweetness.

Jeg har lige set min Guru igen efter 3 år, og jeg kan næsten ikke forstå at jeg har det ladet gå tre år uden at se hende. For hun bringer mig som sagt hjem til mig selv, hun viser mig vejen ind til mit eget hjerte, og viser mig at der ikke er nogen anden vej at gå, end virkelig bare være den jeg er. Det sker i enkelte øjeblikke, der i en tilstand af bliss kan vare i flere i dage, især når jeg er i nærheden af hende flere dage i træk. Al tvivl er væk og det eneste jeg ønsker er "væren".

Det hele kan lyde meget godt, og det er det også for en stund. Så vender tankerne, tvivlen, min evige trætheden m.m tilbage. Men det magiske ér sket! Jeg er blevet mindet om Mithi - den jeg er i mit inderste væsen. Og selvom tvivl, tanker, træthed, opgivenhed, hverdagstrummerum og hvad ellers der kan dukke op i tide og utide, så ligger den påmindelse ikke længere 3 år tilbage i tiden. Den ligger der helt frisk og kun en uge gammel. Og jeg smiler og mærker mig selv vokse. Og mærker, at det at give er gaven i sig selv.

De sidste 10 dage har jeg været på Fyn - Sacha Kutir, hvor den Tibetanske Stupa "Sacha" er bygget, og er samlingspunkt for vores Sangha, følgere af Guruen Shanti Mayi.

I de 10 dage har jeg, sammen med en lille flok på 5, været "Support Team" for 17 stærke deltagere på et Vipasana Meditations Retreat. Jeg har sovet i telt og været i naturen alle de 10 dage. Været tideligt oppe, næsten alle dage, for at lave morgenmad og te, for derefter at undervise en time Hatha Yoga, med fokus på nærvær og mærken efter. Ordne praktiske ting og sager, på stranden om eftermiddagen, flere praktiske ting og sager, måske et lille opfølgningsmøde og ikke mindst nærvær og væren.

Og NU kommer jeg til det, jeg satte mig ned for at skrive. Jeg er så taknemmelig og rørt! Tilbagemeldingen fra samtlige deltagere på Vipasana Meditations Retreatet, da de ikke længere var i stilhed, ramte mig som en bølge af inderlighed, som jeg på ingen måde havde forventet. Selvom de var i stilhed og på ingen måde under forløbet kunne give feedback, så havde de alle modtaget yogen helt derind, hvor der kun er én selv. Og givet dem en oplevelse af være intime med sig selv, havde fundet selvrespekt og accept. Havde fået en oplevelse af, at de kunne være sig selv, lige som de var.

Så endnu en gang et bevis på, at det at undervise i yoga, for mig er at komme hjem, leve mit fulde potetiale, hvor jeg bruger mine kompetencer, min intuition, mine erfaringer - og igen at være Mithi.

Det at undervise er en gave i sig selv, og jeg ønsker ikke mere af livet. Det er så enkelt og så simpelt og så opfyldende.

"You teach with joy" - Kathy fra Canada