Lækre Saftige Boller

Vegansk & Glutenfri

Lækre saftige boller glutenfri veganske morgenmad mithi yoga frederiksberg

Fremgangsmåde

Opløs gær i det lunkne vand

Smelt kokosolie/smør - ikke varmere end lunkent og bland i gærvandet sammen med salt og det søde og evt. kryderier og reven appelsinskal.

Bland dit valg af mel med

Husk at røre i vandet.

Rør godt sammen med stor ske.

Stil til hævning i ca. 45 minutter.

Rør let rundt efter hævningen med en spiseske - kom en god skefuld dej i hver muffinsform.

Pensel med æg, vand, mælk eller kaffe & drys evt. med sukker/birkesød/stevia/mandelflager.

Stilles i en varm ovn og bages i ca. 25 minutter ved 180 grader.

Kan fryses.

Tips: Jeg varmer vandet til lidt varmere end lunkent og smelter kokosolien heri, lader køle ned til lunkent og opløser så gæren heri.

Ingredienser

20-22 stk.

7,5 dl Lunken vand

100 gr. Smeltet kokosolie / smør

2 tsk. Salt

3 spsk. Sukker/Honning/Birkesød/Daddelpuré - brug det, du plejer at søde med

50 gr. Øko-Gær

100 gr. Groft Mandelmel (lav evt. selv ved at blende mandlerne til mel i en blender)

400 gr. Blandet Mel, f.eks. boghvede, hirse, sesam, qiunoa, rismel, kokos
(brug minimum 2-3 forskellige slags, så bliver bollerne bedst. Ligesom med mandlerner, kan du selv lave melet, ved at komme sesamfrø, kokos, hirse-, boghvede flager i en blender)

Husk 
Muffin-forme! :)

Tilsæt til en Juleudgave

Reven skal af en øko appelsin
3 tsk kanel
2 tsk kardemomme