11. april 2015. Jeg har lavet en plan. En selvkærligheds-handlingsplan!

Jeg elsker, når mit hjerte stråler! 
Der er SÅ meget jeg elsker! Jeg elsker yoga, Jeg elsker at være i livet, jeg elsker når jeg er i mit es, jeg elsker når mit hjerte stråler, jeg elsker at være i flow, jeg elsker at være i gang, jeg elsker at være handle kraftig, jeg elsker at undervise, jeg elsker at være i kontakt med andre og mest af alt at være i kontakt med mine elever.

Kan man godt elske sig selv, sådan bare en gang i mellem og kalde det selvkærlighed?
Alt dét jeg elsker, også har jeg svært ved elske mig selv. Jeg har spurgt mig selv, her den anden dag, om jeg mon elskede mig selv? Jeg lod svaret dukke op af sig selv i min bevidsthed, og svaret var "jo da, sådan da, nogle gange, når det hele li'som spiller og kører skinner". Bum bum kan man da godt elske sig selv en gang imellem, og kan man vælge kun elske noget af sig selv? Tankerne kørte videre i samme i spor og tanken "Hvordan elsker jeg mon mig selv?" sprang frem. Ja hvordan elsker jeg egentlig mig selv?  Ved virkelig at gøre gode ting for mig selv, det vil sige at lytte dybt og inderligt, og give mig selv det, jeg har brug for. Det er alt fra at sørge for, at jeg har en stille og rolig morgen med mine små rutiner, sørge for at komme ordenlig tid i seng, at jeg får noget godt og sundt og nærende at spise i løbet af dagen, at jeg tager mine øjeblikke til at stoppe op og nyde (i disse dag er det at nyde solens stråler, når den rammer mit ansigt eller varmer min ryg.). Men det var ligesom ikke nok, kunne jeg godt mærke, det er ikke nok at gøre alle de her små ting i min hverdag for at skabe fuld og komplet selvkærlighed.

Hvordan elsker man sig selv kære google??
Hvad så??? Jeg måtte google det (Hurra for google)! Søgefeldt:"Hvordan elsker man sig selv?". Hit Enter. Svaret = ved at elske det hele.

Åhhh det var straks værre, jeg skal også elske alt det, jeg ikke elsker.

Så jeg har lavet en plan, en selvkærligheds-handlingsplan. Jeg har tegnet et stort hjerte og delt det op i to. Den ene halvdel har følgende overskrift; "Hvad elsker jeg ved mig selv?", den anden halvdel har følgende overskrift "Hvad synes jeg, ikke er godt nok, og som jeg vælger at elske alligevel". Og så har jeg ellers listet op og fyldt de to hjerte-halvdele, med alt det jeg elsker og ikke elsker ved mig selv. Hvilket betyder, at jeg har tydelig gjort de to halvdele for mig selv, for så er det lidt lettere at være opmærksom på.

Planen går nu ud på, dagligt at meditere på ét punkt fra hver hjerte-halvdel og integrere det i mig selv.

Og ved du hvad? Det føles bare SÅ godt. Både at tage handling og hånd om mig selv og ikke mindst at meditere på punkterne og tage dem ind - helt ind.

Ps. du er velkommen til at blive inspireret og gøre det samme ;)