2 dl solsikkekerne lagt i blød i 2 timer eller natten over
1 lille fed hvidløg
saft fra 1/3 lime
1 håndfuld persille eller et par soltørrede tomater (kan undlades)
salt, peber
2 spsk. olie
2 spsk. vand
2 dl solsikkekerne lagt i blød i 2 timer eller natten over
1 lille fed hvidløg
saft fra 1/3 lime
1 håndfuld persille eller et par soltørrede tomater (kan undlades)
salt, peber
2 spsk. olie
2 spsk. vand
Hæld vandet fra solsikkekernerne og blend dem i en minihakker med resten af ingredienserne til du har den ønskede konsistens.
Tilsæt evt. lidt mere vand.
Spises på brød eller som suplement til en let frokostsalat af 2-3 store håndfulde spinat skyllet og groft skåret, 10-12 af dine yndlings oliven og en avokado skåret i to med en skefuld solsikkepaté i hullet i midten.
Solsikkepatéen holder sig 3 dage på køl.