8. jan 2015. Giver du dig selv det bedste, det du har brug for?

Jeg har sovet længe her til morgen, det vil sige her til formiddag. Først med dårlig samvittighed, for jeg skal jo have noget for hånden. Derefter retfærdiggør jeg, at jeg har sovet længe, for jeg kom jo også sent i seng og haft nogle lange dage m.m. Jeg fanger "den" heldigvis ret hurtigt! For "den" er min idé om den jeg er, det der skal til, for jeg har gjort mig fortjent til at være til i verdenen og gå på denne jord. Det er ret skørt, når jeg sådan tænker over disse ideer og krav, som jeg et eller andet sted undervejs i livet har sat for mig selv. Faktisk så skal jeg have opfyldt alle mulige og umulige krav, før jeg med rette kan tage en slapper og bare være til. Og helt ærligt så tror jeg ikke på det længere, jeg tror ikke på, at jeg bliver et bedre menneske af at knokle der ud af. Tilgengæld ved jeg, at jeg bliver et helt menneske af lytte til mig selv og give mig selv det bedste. Jeg bliver et helt menneske af at tage mig selv seriøst, og følge min indre ro og glæde. 

Jeg bliver et bedre menneske af at være et helt menneske

For mig har det taget flere år, mange tårer, hårde kampe, opgivelse og ikke mindst overgivelse at komme her til. 

Skulle jeg give et godt råd videre, så vil det være at starte med de små ting, det som du ved, gør dig godt
som at få sovet nok ved at evt. at gå lidt tidligere i seng, eller bare sove længere ;-)

sørge for at drikke nok vand
at have en god morgenrutine, hvor du har tid nok, så du ikke skal skynde dig, og dermed kommer godt fra start.

For mig startede det med den gode morgenrutine. Dvs. hver morgen starter jeg med at børste tænder og tisse af, derefter drikker jeg varmt vand med citron eller lime saft. Jeg står ved køkkenbordet, kigger ud af vinduet mens jeg sipper.
Skraber affaldsstoffer af min tunge med en teske, så tager jeg 1 tsk. sesamolie og kører rundt i mundet og henover tænderne - da det har en rensende effekt, går på toilettet og tømmer systemet, tager et bad, hvor jeg slutter af med 1 - 1,5 minutter under den kolder bruser, smører kroppen med bodylotion, kommer i tøjet m.m og tilslut morgenmad.
Også er jeg kommet rigtig godt og stille og roligt fra start. 

For nogle indebærer morgenrutinen yoga, meditation eller noget helt andet. Poinenten er at din morgenrutine virkelig skal nære dig, og så skal du bare se løjer, for der sker noget med dig, når du begynder at tage dig selv mere seriøst.

 

"You just take care of the little things and the rest will take care of it self" - ukendt