Chia Grød

Vegansk, Glutenfri, & "Low Carb"

Chia Grød Mithi Yoga Frederiksberg Glutenfri, vegansk low carb morgenmad

Fremgangsmåde

Læg chiafrøene i blød, evt. allerede natten før, i vand/mandelmælk/kokosvand eller din foretrukkene "mælk" uden tilsat sukker. 

 

De svulmer helt op og bliver til en blød masse.

 

Skær æblerne i tern, riv ingefæren og hak nødderne. 

 

Tilsæt nu det hele i en gryde og varm forsigtigt chiafrøene og de øvrige ingredienser op.

 

Vær opmærksom på at det helst ikke må koge, men kun lige varmes op, så grøden bliver tilpas varm.

 

Hæld op i din favorit-skål, drys evt. med lidt kakao/carob eller kanel og nyd med det samme.

Ingredienser

2 personer

1 dl chia - (lagt i blød i 20 min eller natten over)
2 dl vand, mandelmælk, kokosvand eller andet
1 æble i små tern
1 dl kokos
1 cm fint revet ingefær
1/3 dl hakkede nødder og/eller kerner
2 spsk tørrede morbær eller gojibær
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
evt. 1 tsk kardemomme
evt. 1 tsk vanije
Drys evt. med lidt kakao eller carob

Denne opskrift gjorde mig SÅ glad! Jeg har ikke spist grød om morgen længe, da kulhydrater om morgen sender mit blodsukker på en rutjetur, som jeg godt kan undvære.

I disse dage er jeg små-sløj, men arbejdet kalder og i dag, tirsdag, er min monster dag fra kl 07-21.30, så denne morgenmad - efter mit første hold, har intet mindre end reddet min dag :D

Må den gøre det samme for dig.

Chiafrø er super sunde med højt indhold af protein, fibre og omega 3 fedtsyre, og med et meget lavt indhold af kulhydrater. Chiafrø stammer fra Mellemamerika og kan i dag købes i de fleste helsekost forretninger eller via nettet.