Æble Blinis

Gluten- & Laktosefri

Fremgangsmåde

Pisk æg, kokosmælk, vand og kryderier sammen. (Er kokosmælken ligesom delt, når du åbner den, så der er noget, som er helt hårdt og noget, som er ligesom vand, så tag ca. halvt af hvert.)

Tilsæt da mandelmel og havregryn og lad dejen trække, imens du river æblet. Tilsæt æblet og rør rundt.

Varm nu en stor pande ved middel varme med kokosolie eller smør på, kom ca. 1 spsk dej på panden. Fyld panden med "klatter" af dej med lidt mellemrum hver klat.
Steg dem i 3-4 minutter på hver side. Der bliver ca. 20 stk. i alt.

Nydes lune som de er eller med syltetøj, sirup eller flødeskum :p

Ingredienser

2 æg

1 dl kokosmælk fra dåse

1 dl vand

1 dl mandelmel

1 dl glutenfri eller almindelige havregryn

3/4 tsk. salt

1/2 tsk. kardemomme

1 tsk. ren vanilje

1 revet æble

Smør eller kokosolie til stegning

TIPS

Gem resten af kokosmælken i en lille plastbeholder eller rent syltetøjsglas med låg. Skal du bruge resten af kokosmælken inden for et par dage, kan den holde sig i køleskabet, ellers kan du fryse den ned til en anden gang.

Du kan bruge resten af kokosmælken i en thai-ret, hvor du skal bruge kokosmælk, i dahl, suppe eller til Super Cool Is.